Önkéntes munkával épül a mesetér Kenesén (veol.hu)

Közösségi összefogásból, a Balatonkenesei Városvédők Egyesület akciójának köszönhetően újul meg az úgynevezett Mélyárok területén található játszótér. A különleges meseteret várhatóan nyáron vehetik birtokba a gyerekek.

A Balatonkenesei Városvédők Egyesület tavaly megfogalmazott céljai közt szerepelt, hogy idén tavasszal megújítják a helyiek körében csak Mélyárokként ismert területen található, megközelítőleg harmincéves játszóteret. Ennek érdekében kezdték meg a szervezet tagjai, valamint helyi szülők – összesen körülbelül hatvanan – a terület tereprendezését vasárnap.

Tavaly novemberben készült el a kerítés vasszerkezete, erre helyezték fel most az önkéntesek a kerítésdeszkákat, de lefestették a padokat, gépek segítségével eltávolították a régi játékokat és kimérték a helyet az új játékok számára. A továbbiakban fákat is szeretnének ültetni a térre, melyen új játékokat, valamint kültéri sporteszközöket, így kosárlabdapalánkot és pingpongasztalt is szeretnének elhelyezni – írja a veol.hu.