Önálló telephelyen készülhetnek a szörfösök Balatonaligán (mti)

Balatonaligán avatta fel első telephelyét a Magyar Szörf Szövetség csütörtökön.

Szalay Balázs, a szörfszövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a balatonvilágosi önkormányzattól kaptak egy telket és épületet 20 évre, amelyen az Emmi 20 millió forintos támogatásából sikerült létrehozni a sportág egyedi kívánalmainak megfelelő létesítményt a Club Aliga területén.

“A sportág több évtizedes küzdelmet vívott egy önálló létesítményért” – hangsúlyozta Szalay Balázs.

Hozzátette: a telephelyen húsz fiatal és két felnőtt edzőtáborozhat és ismerkedhet meg a szörfözéssel. Az épületben fittneszterem, közösségi szoba és konyha is található.

A megnyitón részt vett Bánki Erik, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere és Fábián László.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója elmondta, hogy a MOB folyamatosan egyezteti a sportszakmai terveket a szövetségekkel, és emlékeztetett rá, hogy a szörfösöknél egy régi álmot sikerült megvalósítani.

“Reméljük, azokból a gyerekekből, akik itt megismerkedhetnek a sportággal, nyolc-tíz év múlva kikerülnek olyanok, akik előbb ifjúsági olimpián, majd ötkarikás játékokon indulnak, és jönnek az új Gádorfalvi Áronok” – utalt Fábián László az eddig hat olimpián szerepelt, ezzel rekorder szörfösre.