Olimpiai bajnokok a Balatonban

Ingyenes programokkal várják a vizes sportok szerelmeseit augusztus 2-án Balatonfüreden. Beszélgetések a parton, büntető dobás Kósz Zoltánnak és Szécsi Zoltánnak, vízbe szállnak a füredi utánpótlás pólósai is. A bemutató mérkőzést a FINA világbajnokságra épített lelátó előtti partszakaszon játsszák, az egyéb programok a lelátó plázs részén lesznek.

A 17. Fina Masters Világbajnokságon többszörös olimpiai bajnokok is vízbe ugranak Kemény Dénes vezetésével. A versenyre nevezett csapat tagjai: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Märcz Tamás, dr. Molnár Tamás, dr. Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila).

A programokat helyszíni beszélgetések is színesítik, többek között Kásás Zoltánnal​​, korábbi világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, Kósz Zoltán olimpiai és világbajnok vízilabdázóval, Gujdár Sándor egykori válogatott futball kapussal, Fazekas Nándor több mint kétszázszoros válogatott kézilabdázóval.

Az eseményt a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club szervezi.

– Az önkormányzattal együttműködve egy tematikus napot szervezünk, egyfajta közösségi térré alakítva a vb füredi rendezvényhelyszínét. Szeretnénk népszerűsíteni a szinkronúszást és a vízilabdát, amelyek egyesületi szakosztályok is nálunk. A Masters Világbajnokságra Kemény Dénes vezetésével 14 olimpiai bajnok vízilabdázó nevezett. Közülük többen is itt lesznek a gálamérkőzésen – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Makó István, a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club elnöke.

A program augusztus 2-án, szerdán, délelőtt tízkor kezdődik a szinkronúszók nyílt edzésével, lesz utánpótlás vízilabda mérkőzés, 5 méteres dobása Kósz Zoltánnak és Szécsi Zoltánnak, délután öt órakor pedig az olimpiai bajnok vizipólósok gálamérkőzése látható.

A programokra ingyenes a belépés.

09.45-10.45 Szinkronúszó nyílt edzés, sellőuszony bemutató
11.00-12.00 Korábbi válogatott szinkronúszók kűr bemutatói
15.00-15.50 Utánpótlás vízilabda mérkőzés – füredi vízilabdások a vízben
16.00-16.30 5 méteresek Kósz Zoltánnak és Szécsi Zoltánnak
17.00-18.00 “Újra itt van a nagy csapat” – Olimpiai bajnokok gálamérkőzése Kásás Zoltán szakkomentálásával