Okos Város Projekt: kérdőíves kutatást kezdtek Balatonfüreden

Balatonfüred Város Önkormányzata támogatást nyert a Digitális Jólét Program keretén belül „okos város” mintaprojektek megvalósítása érdekében. Az okos város mintaprojekt célja okos város megalapozó tanulmánykészítése. 

A tanulmány elemzi a Balatonfüredi Járás természeti, társadalmi, gazdasági, közigazgatási, informatikai adottságait, az eddig megvalósult okos város jellegű fejlesztéseket, valamint cselekvési tervben összefoglalva javaslat készül a jövőbeni fejlesztésekre.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében a kedvezményezett képviseletében arra kérem Önt, hogy az alábbi online kérdőív kitöltésével segítse a munkánkat.
– írja közösségi oldalán Bóka István polgármester.
A kérdőív a következő témákat érinti: közlekedés, hulladékgazdálkodás és -hasznosítás, fenntartható vidékfejlesztés és településüzemeltetés, klímavédelem, valamint a turizmus, különös tekintettel a koronavírus járvány okozta válsághelyzetre.
A kutatási program során azt is vizsgálják, mely problématerületeken lehetne az „okos város” módszerek alkalmazásával előrelépést elérni.
A kérdőív az alábbi linken érhető el: