Ökör-kör a Balaton körül – ismét túráztak a rozsdamarók (veol.hu)

A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete a Szépkilátóról indította idén is az Ökör-kört, a bolondos Balatont-kerülő túrát. Idén is veterán jellegű kismotorokat vártak elsősorban a szervezők a tókerülőre. 

A tavalyi, nagyon jól sikerült találkozónál is többen, ötvenen jelentkeztek idén a különleges megméretésre a környékről és az ország távoli pontjairól – tudósított a veol.hu.

Különleges Simsonokkal érkeztek a dabasiak, régi Komarok, Jawák ugyancsak indultak, a hölgyeknek készült, több mint harmincéves, 49 kilós és ugyanennyi köbcentis, önindítós Yamaha Mintekből egész sor vonult fel, és a nyeregben hölgyek is nekivágtak a távnak.

A balatongyöröki parkolóból Balatonfüred irányába indultak a motorosok, majd tetszés szerint komppal keltek át a tavon, vagy körben haladtak tovább. A siófoki szelfizést és pihenést követően a déli parton Keszthely irányába gurultak tovább, és a balatonedericsi tájház előtt értek célba. Az Ökör-kör célja a motorok tavaszi, április 1-jéhez köthető bolondos leporolása, megszellőztetése volt már tavaly is, sőt, a korábbi években kevésbé szervezett formában már indultak egy-egy tucatnyian hasonló távon.