Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen (vehir.hu)

A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat.

A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet 2019. áprilisában közös célt fogalmazott meg a nyugdíjas korosztály megszólításával, egy kimondottan a számukra megálmodott folyamatos, havi rendszerességű programlehetőség biztosításával kapcsolatosan – számol be a vehir.hu.

Az intézmény vezetői és a Szomszédok 2019 nyarán Nyári Egyetemet indít az érdeklődő, kizárólag nyugdíjas korosztály számára. A Nyugdíjas Egyetem otthona minden esetben a Pannon Egyetem lesz, a nyáron az alábbi három alkalommal:

Június 26. 10:00-14:00

Előadók:

 

  1. Gelencsér András Pannon Egyetem Rektor – Globális éghajlatváltozás-tények és tévhitek
  2. A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora – Vidám versek, jelentek XX. századi klasszikusoktól, mint Nóti Károly, Rejtő Jenő, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Vadnay László.

Helyszín: 8200 Veszprém, Egyetem utca 10. Pannon Egyetem, B-épület 2. emelet Konferencia Központ

  1. július 31. 10:00-14:00

Előadók:

  1. Hegedűs Piroska veszprémi festőművész
  2. A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar műsora, az Auer Fesztivál interaktív nyilvános főpróbája
  3. augusztus 14. 10:00-14:00

A tematika mindhárom esetben hasonló: a nyugdíjas hallgatói napot ünnepélyes köszöntővel kezdjük, majd egy neves előadó érdekes előadását hallgathatják meg az érdeklődők, első alkalommal például Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektorának előadását élvezhetik majd a részvevők, aki a klímaváltozásról és fenntarthatóságról fog izgalmas gondolatokat megosztani. A szakmai napok további részében kulturális műsorokkal készülünk. A rendezvényeken résztvevő nyugdíjasok leckekönyvet kapnak, melyben rögzítésre kerül, hogy mely napokon vettek részt, emellett ajándékokkal is készülünk. A Nyári Egyetem lezárásaként, aki az összes előadáson részt vett oklevélben részesül. Az egyetemmel közös célunk, hogy szeptemberben folytatódjon a kezdeményezés és az őszi szemeszterben újabb három napon láthassuk vendégül a korosztályt.

Fontos, hogy a Nyugdíjas Egyetem minden esetben díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A pontos lebonyolításról, témakörökről, előadókról, a www.nyugdijasegyetem.szomszedok.eu weboldalon, valamint ide kattintva bővebb tájékoztatást talál.