Nyugat felől jöhetnek a heves zivatarok (Időkép.hu)

Pénteken és szombaton is heves zivatarok léphetik át a nyugati határt. Károkozó jégeső, szélvihar kísérheti őket – az Időkép előrejelzése szerint.

Csütörtökön északkeleten voltak a kedvezőek a feltételek a heves zivatarok számára. A Nyírségben egy szupercella vonult át károkozó jégesővel, felhőszakadással. A heves zivatarok veszélye sajnos a következő napokban is felettünk fog lebegni.

Péntek délután egy gyenge hidegfront indíthatja be a légkört tőlünk nyugatra, és Ausztria, Szlovénia, illetve Horvátország felől heves zivatargócok, szupercellák léphetik át nyugati határainkat.

A legintenzívebb zivatargócokat károkozó, akár 5 centinél nagyobb jégeső, szélvihar (90-110 km/h-t meghaladó lökések), kiadós felhőszakadás kísérheti.

A jelenlegi forgatókönyvek szerint a Nyugat- és Dél-Dunántúlt érinthetik legnagyobb eséllyel a heves cellák, de az egyre frissebb előrejelzések függvényében még változhat a helyzet.

Szombaton délután is a péntekihez hasonló helyzet jöhet. Ismét nyugat felől érkező heves zivatarokra van kilátás – írja az Időkép.