Nyomravezetői díjat tűzött ki Siófok fapusztítók elkapásáért

Ismeretlen tettesek közterületeken rongálva a Siófok-Balatonszéplak városrészen telepített fákat vegyszerrel, a Club Aranypartház előtti partszakaszon ültetett fák szárait a földfelszín közelében átvágva pusztították el – olvasható Dr. Lengyel Róbertnek, Siófok polgármesterének sajtóközleményében. Az ügyben az önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség nyomoz. A nyomravezetőnek minden fa esetében 100 ezer forint jutalom jár.

Így néz ki az egyik talajnál elfűrészelt, ezért nehezen észlelhetően megrongált, pusztulásra ítélt fa, ami bizonyára valakinek a kilátását zavarta (Fotó: siofok.hu)

A közlemény folytatása:

„A cselekmények alkalmasak a Btk. 371. §-ba ütköző rongálás vétségének megállapítására.

Az Önkormányzat által tett feljelentés alapján a Siófoki Rendőrkapitányság valamennyi cselekmény kapcsán eljárást folytat az elkövető személyének és büntetőjogi felelősségének megállapítása érdekében.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 6:588. § alapján nyomravezetői díjat tűzök ki annak a részére, aki az elkövetők személyéről a nyomozást folytató Siófoki Rendőrkapitányság részére információt szolgáltat.

A díj összege minden egyes elpusztított fára vonatkozóan 100.000.- Ft.

Aki az elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Siófoki Rendőrkapitányságon, hívja a Siófoki Rendőrkapitányság 06-84/519-150-es telefonszámát, vagy a 112-es, 107-es segélyhívószámok valamelyikét, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 0680/555-111 ” Telefontanú ” zöldszámát.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan adatot hoz az eljáró nyomózó hatóság tudomására, amelynek segítségével a bűncselekmény felderítése megtörténik és az elkövető büntetőjogi felelőssége jogerősen megállapítást nyer. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a díj kitűzője fenntartja.

Siófok, 2019. március 25.

Dr. Lengyel Róbert s.k.

polgármester”