Nyolcmillió forintot osztottak szét Zalaapátiban (zaol.hu)

Az év végén a település ifjú és idős polgárait is támogatta, segítette az önkormányzat. Erre összesen nyolcmillió forintot fordítottak – írja a zaol.hu.

Az év végén minden gyermek után 20 ezer forintot adott Zalaapáti önkormányzata a helyben élő családoknak, amire összesen négymillió forintot költött a falu. A szociális keretből fennmaradó, nagyjából ugyanekkora összegből pedig szinte minden korosztály részesült. Ahogyan 2008 óta minden évben, most is adtak születési támogatást a Zalaapáti ifjú polgára program keretében.

– A jövőnk szempontjából mindig öröm és megbecsülendő, ha gyermekek születnek a településen – szögezte le Vincze Tibor polgármester. – Zalaapáti idén 15 ifjúval gyarapodott, szüleik pedig, amolyan induló támogatásként, összességében 400 ezer forintot kaptak decemberben.

A helyhatóság ezek mellett 2-2 köbméter fát biztosít a község 50 idős, 80 év feletti polgárának, személyenként 66 ezer forintért, illetve ugyanekkora összeget ad azoknak, akik gázzal fűtenek. Állami forrásból pedig további 59 család kap téli tüzelőt, amelynek az önkormányzat kifizeti a szállítási költségeit.

Vincze Tibor a lapnak arról is beszélt, hogy év közben takarékosan bánnak a központi költségvetésből szociális kiadásokra érkező forrással, így minden esztendőben jut Zalaapátinak pénze arra, hogy a fiatalokat, illetve idős, rászoruló polgárait segítse és megbecsülje.