Nyolcmilliárdos fejlesztés Hévízen (zaol.hu)

Idén nyolcmilliárd forint értékben kezdődnek fejlesztések a városban, amelyek tovább erősítik a turizmust és javítják az ott élők életminőségét.

Minderről Papp Gábor polgármester beszélt a város újévköszöntő fogadásán, kiemelve: 2017-ben Hévíz ismét előrelépett, a szálláshelyeken az előző évinél 12 százalékkal több, egymillió-kétszázezer vendégéjszakát regisztráltak, amivel a város vélhetően továbbra is biztosítja első helyét az ország leglátogatottabb vidéki településeinek listáján.

Papp Gábor úgy fogalmazott, tavaly tovább erősítették külkapcsolataikat, aminek a turisztikai adatokban látszanak is az eredményei. Mint mondta, 2017-ben Hévíz új dimenzióba került.

Idén összességében nyolcmilliárd forint értékben kezdődnek beruházások a városban, s további 6,6 milliárdos, a kormány által támogatott fejlesztés indul a Hévíz-Balaton Airporton, aminek köszönhetőn három éven belül több menetrend szerinti és cargo járatot fogadhat majd a repülőtér, amiből a térség, sőt, egész Zala megye profitálhat – olvasható a zaol.hu-n.