Nyolc milliárd forintból gazdálkodhat Keszthely (TVKeszthely)

A 2020-as költségvetés a stabilitásra és a fejlesztések folytatására helyezi hangsúlyt. Az általános tartalék közel 300 millió forintra tehető. 

„Amellett, hogy egy stabil és biztonságos költségvetést tudtunk elfogadni, a másik nagyon fontos szempont az volt, hogy a korábbi években megkezdett fejlesztéseket, azokat folytatni tudjuk – idézi Nagy Bálint, Keszthely polgármesterének szavait a TV Keszthely.  Hozzátette:  ennek két nagyobb terület van, az egyik az elindult pályázatok, amelyeket minél hamarabb be kell fejezni. A polgármester maga is elő akarja segíteni ezek felgyorsítását.

Nagy Bálint hozzátette, a stabil és óvatos költségvetés egyben fejlesztésorientált is. 3 évvel ezelőtt indította el az önkormányzat azt a kezdeményezést, hogy minden évben mintegy 100 millió forintos tételben Keszthely utcái, útjai javítását is elvégzik. Ezek nem csak pályázati forrásokból, hanem önköltségből is megvalósulhatnak. Idén két helyszínen várható útjavítás.

A Tapolcai útnak a lámpás kereszteződés és a Karmel templom előtti buszmegállók közti szakaszának a teljes megújítása fog megvalósulni idén. Illetve a Balaton utca régóta várat magára. Ott egyeztetést folytattam én is a közmű kezelőkkel, közmű kivitelezéssel kapcsolatban – fogalmazott.  A különböző közmű szolgáltatók megújítják majd a vízelvezetést újítani majd az év második felében teljes egészében megújul a Balaton utca is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, idén közel 8 milliárd forintból gazdálkodhat az önkormányzat, melynek fele TOP-os pályázati forrásokból áll össze.  A korábbi ingatlanértékesítésekhez képest kevesebbel kalkuláltak, de jelentősen nagyobb tartalékkal gazdálkodnak, ez közel 300 millió forintot jelent.