Nyolc beosztott tűzoltó kezdte meg munkáját Somogyban

Nyolc beosztott tűzoltóval gyarapodott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya. A nemrégiben esküt tett tűzoltókat a megyei katasztrófavédelmi igazgató és a szakmai igazgatóhelyettes köszöntötte a minap- számolt be honlapján az igazgatóság.

Az újoncokat Wéber Antal tűzoltó dandártábornok köszöntötte hétfőn, első szolgálati napjukon. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója úgy fogalmazott a tiszthelyetteseknek, hogy a rendészeti képzés teljesítése egy mérföldkő ugyan az életükben, de a tanulásnak ezzel még koránt sincs vége. A szolgálat ellátásához tudásra, alázatra, jó fizikumra és megfelelő mentális felkészültségre van szükség. A tábornok felhívta a tűzoltók figyelmét arra, hogy a továbbképzés és az egyéni fejlődés lehetősége nyitva áll előttük a szervezeten belül, ehhez kitartást és jó egészséget kívánt nekik.

A továbbiakban Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese szólt az újdonsült tűzoltókhoz. Kiemelte, hogy a tiszthelyettesek egy olyan összetartó, egymásra figyelő közösségnek lettek részesei, amelyben a bajtársiasság és a csapatmunkában való aktív részvétel alapkövetelmény. Az igazgatóhelyettes arra kérte az új felszerelőket, hogy legyenek méltók az egyenruhához és viseljék büszkén azt, feladatukat pedig mindig felelősséggel, legjobb tudásuk szerint lássák el.