Nyitott ajtókkal várják a Köveskálra látogatókat (veol.hu)

Másodjára nyitja meg kapuit Köveskál a furmintnak, hogy a bort kedvelők számára egy izgalmas gasztrohétvégét biztosítson.

A nagy sikerű 2018-as debütálást követően idén is megrendezik a furmint napokat a településen – tudta meg a veol.hu. Furmintra hangolt menüsor, szakmai előadások, beszélgetések és az ország leg­izgalmasabb furmint­jai vár­nak minden érdeklődőt a gasztrofaluként híressé vált balatoni településen. A helyi vendéglátósok összefogásával született meg a Köveskáli furmint napok ötlete, amelyet immár második alkalommal rendeznek meg február 22–24-e között. Az esemény nemcsak a Balaton-parti furmintokra szeretné felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy az egész nyáron telt házzal üzemelő Köveskál télen szintén nyitott ajtókkal és meleg vendégszeretettel várja a kirándulókat.

Míg pénteken a borászok zárt ajtók mögött kóstolják egymás furmintjait, a közönség a vendéglátóegységekben kezdheti meg az ismerkedést a térség legjelentősebb boraival. A gasztronómiai élmények mellett pedig a művelődési ház Lakásszínháza várja az extravagancia kedvelőit.

Az éttermekben, valamint a falu pincészeteinél másnap folytatódik a kötetlen borozás, falatozás. Emellett a szervezők izgalmas beszélgetésekkel is készülnek. A balatoni furmintokról hallhatják a borrégió legjelentősebb termelőinek előadásait, ezután a nedűből készült pezsgőről vagy a fajta házasíthatóságáról lesz szó, de bepillantást nyerhetnek a furminttal foglalkozó borásznők életébe is.