Nyílt nap az iharkúti dino-lelőhelyen

A bakonyi dinoszauruszok csodálatos világával ismerkedhetnek az érdeklődők a héten három napon át az iharkúti lelőhelyen. A Bakony-Balaton Unesco Geopark  dinoszaurusz-ásatásai és az előkerülő leleteket megtekintésére nyílt napokon biztosít lehetőséget a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció– derül ki a geopark hirbalaton.hu-hoz eljuttatott ismertetőjéből.

A nyílt napokon napi két alkalommal geotúrán is részt vehetnek a látogatók,  mely során megismerkedhetnek a térség földtörténeti és kultúrtörténeti kincseivel, érdekességeivel is.

A szomszédos Németbánya és Bakonyjákó emellett számos, egész napos programmal várja a kicsiket és nagyokat. A németbányai Faluház interaktív és kézműves gyerekprogramoknek, ingyenesen látogatható izgalmas dinós filmvetítéseknek és érdekes ismeretterjesztő előadásoknak ad otthont melyeket az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Magyar Természettudományi Múzeum és Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat kutatói tartanak.

A DINO EXPO dino-ásatás nyílt napok IDŐPONTJAI:

július 19. (szerda) – eső esetén: július 21. (péntek): 10-18 óra
július 22. (szombat) – eső esetén: július 24. (hétfő): 10-18 óra
július 28. (péntek) – eső esetén: július 30. (vasárnap): 10-18 óra

A rendezvényen (az ásatás megtekintése kisvonatos kirándulással a lelőhelyig illetve a geotúra) a részvétel regisztráció és belépőjegy köteles, a belépőjegyet az on-line regisztrációt követően a helyszínen lehet megváltani!
Regisztrálás, további információ: http://magyardinoszaurusz.hu/nyiltnap/