Nyertes képviselők nyilatkozatai a Balaton térségéből (FRISSÍTVE)

A megkezdett munkát kívánják folytatni, valamint a választói bizalmat megszolgálni – így összegezhetőek a Balaton-térség nyertes országgyűlési képviselőinek rövid nyilatkozatai, melyet a választás éjszakáján adtak a megyei lapoknak. Ezt szemlézi a hirbalaton.hu.

Nagy munka volt. Főként amiatt, hogy Sümegen megpróbálták elcsalni a választást. Azóta a választási bizottság megállapította, ahogy szabálysértés történt. Tehát az ellenfél mindennel próbálkozott. Igyekszem megszolgálni azt a bizalmat, amit mindennek ellenére kaptam. Akik pedig nem szavaztak rám, azoknak szeretném bizonyítani, hogy érdemes bennem bízni. Tapolcához több szál is köt, gyermekkori emlékek, és Lasztovicza Jenővel is sokat dolgoztam itt. Úgy gondolom, az ő munkásságát kell folytatni, az az egész térségnek jó lesz

– így értékelt a veol.hu-nak a Veszprém megyei, tapolcai körzetben nyert Navracsics Tibor kormánybiztos.

Azt tudom ígérni, ha a végeredmény is ezt támasztja alá, még többet fogok dolgozni. Az emberek Magyarország békéjére és biztonságára szavaztak. Köszönjük a Fidesz-KDNP-listára leadott szavazatokat is, és a személyemre leadott szavazatokat. Ez azt jelenti, hogy olyan kormánytöbbség lesz, mely a megkezdett munka folytatására ad lehetőséget

– hangsúlyozta Kontrát Károly államtitkár, aki szintúgy Veszprém megyében Balatonfüredet és téségét képviseli.

Az emberek megérezték ennek a választásnak a tétjét, biztos kormányzásra, nyugalomra, békére vágytak, és úgy gondolják, hogy ezt meg tudjuk nekik adni. Azt gondolom, a legnagyobb hajrát Navracsics Tibor vágta ki, hiszen az utolsó pillanatban lett jelölt, aminek nagyon örülök. Kontrát Károly már rutinos képviselőnek számít, Ovádi Péter pedig nemcsak a saját körzetét vitte, hanem egy országos ügyet, az állatvédelmet is. A munka mindig meghozza gyümölcsét, és ez esetben úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP mindegyik jelöltje nyerni fog. Ez a legszebb álmaimban volt csak tetten érhető, és most valósággá válik – jegyezte meg Kovács Zoltán.

– mutatott rá Kovács Zoltán, a Fidesz-KDNP újraválasztott országgyűlési képviselője aki Pápát és térségét képviseli a jövőben is.

Úgy látjuk, az emberek értékelik azokat az erőfeszítéseket, melyeket a kormány az elmúlt években a falvakért tett. Ezek természetesen, fejlesztésekben realizálódtak, s ennek köszönhetően az első eredmények azt mutatják, nőtt a támogatottságunk – de biztosat majd csak a végső “elszámolás” után lehet mondani. Addig is köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott, s ezzel is elismerte a munkánk.

– mondta a zaol.hu-nak Cseresnyés Péter, Zala megye nagykanizsa térségének jelöltje.

A választókerületben tisztességgel, becsülettel dolgoztunk, s nemcsak az elmúlt hetekben, hanem az előző években is.  Azt látjuk, hogy a kormány teljesítménye és eredménye önmagáért beszélt, de természetesen szükség volt az előző időszak kampánymunkájára is. 

-közölte Nagy Bálint.  A keszthelyi eredményvárón vasárnap este optimista volt a hangulat, különösen annak fényében, hogy a részeredmények országosan is a Fidesz-KDNP pártszövetség fölényéről tanúskodtak.

Úgy látjuk, hogy a kérdés eldőlt, az emberek a békére szavaztak a háborúval szemben. Gyakran mondtam, hogy 800 év alatt nem volt még egy ilyen nyolc év, mint az elmúlt időszakban. A helyi polgármesterrel, a képviselő- testülettel annyi fejlesztést és munkahelyet hoztunk létre, hogy az emberek ezt értékelték. Hozzátette, Zala ismét megmozdult és az emberek a nyugalomra, a higgadtságra és az építésre szavaztak, ez látszik a magas részvételi arányon. 

-fogalmazott Vigh László, aki Zala megyében ismét a Zalaegerszegi térséget képviselheti.

Minden korábbi várakozásomat felülmúlja az eredmény. Szeretnék köszönetet mondani a választókerületemben élőknek azért a bizalomért, amellyel kitüntettek az országgyűlési választáson. Természetesen szeretném megköszönni a segítőinknek, kollégáimnak és a családomnak is a kitartást és a türelmet, támogatást. Ez a minden eddiginél magasabb támogatottság egyúttal óriási felelősség is ez, hiszen a bizalom az egy rendkívül fontos értékes ám törékeny dolog, ahogy eddig is úgy a jövőben is úgy fogok dolgozni hogy ezt a bizalmat megháláljam és a legjobb tudásom szerint szolgáljam a választókerületem fejlődését.

-fogalmazott a Somogy megyei siófoki körzet győztese, Witzmann Mihály a sonline.hu-nak.

Frissítés: Ovádi Péter nyilatkozata 2022.04.04. 17:55

Ovádi Péter, Veszprém ismételten megválasztott fideszes országgyűlési képviselője és Porga Gyula polgármester közös sajtótájékoztatón értékelték hétfőn a vasárnapi választási eredményeket. A sajtótájékoztatón az ismételten megválasztott képviselő megerősítette, hogy továbbra is egyfajta szolgálatként tekint a képviselői munkájára, amelyben számos feladat áll még előtte.

Kiderült, hétfő délelőtt már egyeztetett Porga Gyulával, ahol a városvezetővel fő prioritásokként kitértek a vasút környékének rendbetételére, az EKF-program sikeres lebonyolítására, valamint a közlekedési helyzet javítására. Ovádi ugyanakkor hozzátette, a következő ciklusban kiemelt figyelmet kapnak az olyan kisebb beruházások is, amelyek a mikrokönyezeteket fogják élhetőbbé, komfortosabbá tenni a választókörzetben – tudósított a vehir.hu.