Nyereséges szezont tudhatnak maguk mögött a zalakarosi hotelek (kanizsaujsag.hu)

A pandémiás helyzet ellenére sok vendég érkezett a városba nyaralni és pihenni – állították a kanizsaujsag.hu által megkérdezett zalakarosi szállodák. “A belföldi vendégek keresletén nem látszódott, hogy bármilyen visszaesés lenne” – nyilatkozta az egyik igazgatója. “Szuperlatívuszokban beszélhetünk a nyárról” – mondta egy másik.

 

A kisebb szállodák közé tartozó Forrás Hotelben is nagy nyüzsgés volt a nyáron és még szeptemberben is számítanak a nagy vendégforgalomra a jó időnek köszönhetően.

– Sikeresen teljesítettük a biztonsági előírásokat, illetve a szállodacsoport higiéniai előírásait még a nagy tömeg ellenére is. Összességében mondhatom, hogy ez egy gyümölcsöző szezon volt. A belföldi vendégek keresletén nem látszódott,  hogy bármilyen visszaesés lenne és hál’ Istennek így, hogy a jó idő kitart még a szeptemberi időszakra is ez a vendégtömeg várható hozzánk – mondta Volák Benjámin, a Forrás Hotel igazgatója.

Az a tapasztalat, hogy idén törzsvendégeken kívül új vendégkör is megjelent, akik feltehetően most itthon maradni kényszerültek a határzárak miatt.

– Szuperlatívuszokban beszélhetünk a nyárról. Többek között azért, mert végre fogadhattunk vendéget pünkösd után. Ez egy óriási dolog volt a tavasz végi szünet után. A mi közönségünk és törzsvendégkörünk azonnal elkezdett minket látogatni, a mi nagy szerencsénkre. Aztán rajtuk kívül megjelent egy másik vendégkör is, aki általában véve szívesen megy külföldre, most azért Magyarországon, a határon belül maradt különböző okoknál fogva – összegezte Czimondor Nándor,  a MenDan Hotel  igazgatója a kanizsaujsag.hu-nak.