Nyáron sem pihennek a revizorok – a taxisokat is ellenőrzik (sonline.hu)

A fogysztóvédelmi ellenőrzések az árfeltüntetés, az árfelszámítás, a nyugtaadás, a mérőeszközök hitelességének vizsgálata mellett a jelentősebb kifogásolási arányt mutató csomagolóanyag belemérés, ital szűkmérés feltárására is kiterjednek. A szakemberek emellett a személytaxi-szolgáltatások igénybevételét is figyelik majd.

Erről a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztálya tájékoztatta a sajtót.

A turisztikai főszezon közeledtével jelentősen megnő a forgalom a Balaton partján. A szezonális vendéglátóhelyek hamarosan nyitnak. Ez újabb feladatokat ró a szakterületek ellenőreire.

Munkaügyi szempontból kiemelten ellenőrzik a mezőgazdasági szektorban, illetve a kereskedelem és vendéglátás területén szezonális jelleggel működő munkáltatókat. A hatósági szakemberek nézik az egyszerűsített foglalkoztatásra vagy alkalmi munkára irányuló jogviszonyokra vonatkozó rendelkezések megtartását. A munkavédelem területén az ellenőrzések főként a magasabb baleseti vagy egészségkárosító kockázatokkal járó munkahelyek felé irányulnak. A nyári időszakban nagyobb hangsúlyt kap a rendkívüli időjárás, így a hőség okozta kockázatokkal szembeni intézkedések megtartása is.