Nyárnyitó a Szent György-hegyen (likebalaton.hu)

Feletted a csillagos ég, alattad a Balaton, kezedben egy pohár Szent György-hegyi bor. Tücsökciripelés, bulik, koncertek, nagy találkozások várnak a hajnalig tartó rendezvényen.

Bor, zene és túrák

Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy, június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is.

Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amiket egyébként nehezebb felkeresni. Egy biztos: érdemes már pénteken érkezni a boros, verses estre és kis létszámú kóstolókra, és szombaton is időben elindulni, hogy legyen időnk mindent felfedezni.

Szombaton már délután 1-kor elkezdődik az esemény: megéri egész napra jönni, kiélvezni a piknik hangulatot, nekivágni a hegynek.

Szeretnénk, hogy a vendégek mozgásban legyenek, bejárják a környéket, minél több helyen kóstoljanak. Idén túrákat is szervezünk: a turnusok a Lengyel-kápolnától indulnak és oda térnek vissza, séta közben a hegy geológiájával, történelmével ismerkedhetnek a résztvevők. A naplemente után a csillagos égben lehet elveszni, a helyszínek éjjel 1-ig tartanak nyitva – mondja Budavári Dóra főszervező.

Pénteken, a nulladik napon, több borászat készül kis létszámú kóstolóval, a Nyári Pince kuriózumokat sorakoztat fel, a Borbolt a völgyben vinotéka verses estet tart. Szombaton közel 20 helyszín nyit ki, mindenhol lesznek borok és harapnivaló, sok helyen élőzene is.

A cikk folytatása itt elolvasható.