Nyaralójából ijazta le a négytagú család kocsiját a 7-es úton (sonline.hu)

Elvileg gyakorlott íjász volt a budapesti férfi, de a célelhelyezésben még nagyobb gyakorlatra lesz szüksége. Az utazó család megúszta, de csak a véletlennek köszönhették – írja a sonline.hu.

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ügyészség egy budapesti férfi ellen, akinek a célt tévesztett nyila eltalálta egy arra közlekedő család autóját. A férfi 2022 áprilisában a balatoni nyaralójának kertjében lőtt célba egy csigás íjjal úgy, hogy a céltáblát, illetve a nyílvesszőt felfogó gumitáblát a kert végében állította fel a 7-es főút irányába.

Nem ügyelt arra, hogy a célt tévesztett nyílvesszők ne jussanak ki a főútra, mivel az ingatlant határoló drótkerítés erre nem volt alkalmas. Hiába volt gyakorlott íjász, az egyik nyílvessző a céltábláról tovább pattant, és a kerítésen keresztül a főút felé repült, ahol a belső forgalmi sávban éppen elhaladó, négytagú családot szállító személygépkocsi kerekébe fúródott.

Az autót vezető családfő rögtön észlelte az esetet, és félreállt, így baleset nem történt. Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést kért.