Növényvédelmi Szakmérnök képzés Keszthelyen (magyarmezogazdasag.hu)

A Növényvédelmi Szakmérnöki szakirányú továbbképzési szak magyar nyelvű négy félévet felölelő levelező képzés. Különösen jelentős az érdeklődés a már munkahellyel rendelkező szakemberek részéről. A felvételi követelménye agrártudományok területén osztatlan egyetemi vagy MSc képzésben szerzett végzettség.

A keszthelyi Georgikon Európa legpatinásabb agrárfelsőoktatási intézménye. A Georgikon Növényvédelmi Intézete az elmúlt évtizedekben, posztgraduális képzés keretében folyamatosan képez agrárszakembereket Növényvédő Szakmérnöki szakon. A Növényvédelmi Szakmérnöki szakirányú továbbképzési szak magyar nyelvű négy félévet felölelő levelező képzés. Különösen jelentős az érdeklődés a már munkahellyel rendelkező szakemberek részéről, amelynek oka, a gyakorlatorientált képzésen túlmenően a konzultációk időbeosztása, amely havonta mindössze 3 napot (csütörtök, péntek, szombat) vesz igénybe – olvasható a magyarmezogazdasag.hu oldalon.

A „Növényvédelmi szakmérnök” felvételi követelménye agrártudományok területén osztatlan egyetemi vagy MSc képzésben szerzett végzettség.

A szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve Növényvédelmi szakmérnök, amely feljogosít az I. forgalmi kategóriába tartozó növényvédő-szerek teljes körű felhasználására.

A képzés szeptembertől indul. A költségtérítés mértéke félévenként 180.000 Ft. A képzésre a jelentkezés a félév megkezdéséig folyamatosan történik, amelyhez novenyvedelmi-intezet.georgikon.hu honlapról letölthető jelentkezési lapon kívül a diploma másolatát és az önéletrajzot csatolni kell.