Novemberi programok a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Az őszi szünetben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park számos bemutatóhelye várja a látogatókat. Lesznek túrák, termékkóstoló, csónakázni lehet a Tapolca város alatt, vízibivalyokban lehet gyönyörködni Kápolnapusztán, állatokat lehet simogatni a Salföld majorban, fantasztikus balatoni kilátásban lehet része bárkinek a Hegyestűn – derül ki a nemzeti park közelményéből. (A rendkívüli nyitva tartásokról további információ itt található.)Emléktúra Úrkúton ,,A Holnemvolt Bányászfalu”
2018. november 4., Úrkút

A rendhagyó geotúrán felfedezhetik az úrkúti őskarsztot, valódi bányászokkal találkozhatnak, geomesét hallgathatnak, megtekinthetik a bányászfalu helytörténeti kiállítását a résztvevők. A túra térítéses, előzetes jelentkezés szükséges.

 


Földtudományos Forgatag
2018. november 10-11., Budapest

A Magyar Természettudományi Múzeumban kézműves foglalkozások keretén belül megismerhetik hazánk nemzeti parkjainak és geoparkjainak földtani látványosságait az érdeklődők. További információ a rendezvény honlapján: http://foldtan.hu/

 


25 éves a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület!
2018. november 14., Hévíz

Szeretettel várják az érdeklődőket egy könnyű őszi túrára az évforduló alkalmából. A túrán térítésmentesen lehet résztvenni.

 


12 hónap 12 védjegyes termék a Levendula Házban – méz
2018. november 17., Tihany

Termékkóstoló a Levendula Házban 11.00-12.00 és 14.00-15.00 óra között. A belépőjeggyel rendelkezők részére a program térítésmentes. A rendezvény keretében kézműves foglakozásra is be lehet jelentkezni előzetesen.

 


Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda Fesztivál keretében
2018. november 17., Tihany

A délelőtti túra a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások világába, a délben kezdődő túra a Barátlakásokhoz, a művészi rajzolatú vulkáni rétegekbe vájt barlangokhoz vezet.  A térítésmentes túrákon előzetes jelentkezés szükséges.

 


Balatoncsicsói geotúra
2018. november 18., Balatoncsicsó

A geotúrán résztvevők megismerkedhetnek a Nivegy-völgy települései történetével, gazdag néprajzi örökségével, és több kilátóponton gyönyörködhetnek a völgy szelíd lankáiban. A Fenyves-tetőn “kövezős” játékkal játszhatnak, a festői szépségű Hamuházi-forrásnál a mészégetők egykori világát idézik meg. A térítéses túrára előző nap délutánig várják a jelentkezéseket.

 


Holdfénytúra a Rezi várhoz
2018. november 23., Rezi

A túrázók a Rezi-vár tanösvény nyomvonalán kisebb-nagyobb csoportokban, önállóan haladnak végig, közben az állomásokon különböző feladatokat oldanak meg. A térítésmentes túra eredményhirdetése szalonnasütés keretében a Rezi-várnál lesz.