Növelnék az izraeli vendégek számát Hévízen

Izraeli újságírók és utazási irodák szervezői ismerkedtek Hévízzel az elmúlt napokban. Tavaly 16 ezer izraeli vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban, ezt az eredményt szeretnénk tovább javítani a településen – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a helyi önkormányzat.

Ez év január közepén a város vezetése rövid kétnapos üzleti úton vett részt Tel-Avivban. Azzal a céllal utaztak ki, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úticél lehet-e az izraeli turistáknak a jövőben. Akkor a magyar nagykövetség tel-avivi épületében prezentációt tartottak, illetve személyes tárgyalásokat folytattak a meghívott utazási ügynökségeknek, légitársasági és szakszervezeti képviselőknek. Izraeli részről a mostani hévízi study tour már a januári látogatás következménye. Mind az önkormányzat, mind az izraeli utazásszervezők részéről felmerült ugyanis a hévízi piacnyitás és erősítés lehetősége, ezért tartották fontosnak kétnapos városlátogatás szervezését.

A résztvevők több helyi hotellel ismerkedtek meg, látogatást tettek a Hévízi-tónál, illetve a környékbeli kulturális- és egyéb szabadidős lehetőségeket is számba vehették. A keszthelyi kastély és a Balaton-part, a Zobori KalandoZoo és a zalacsányi golfpálya (Zala Springs Golf Resort) megtekintése is szerepelt programjukban.

– “A visszajelzések pozitívak voltak, bízunk benne, hogy a város a jövőben még magasabb számban fogadhat erről a területről érkező turistákat. A 2016-os évben 16 ezer izraeli vendégéjszakát regisztráltunk, ezek a vendégek átlagosan hét éjszakát töltöttek Hévízen. Ezen az eredményen szeretnénk tovább javítani” – közölte Papp Gábor polgármester.

Fotó: Hévízi önkormányzat
Fotó: Hévízi önkormányzat

(9:08)