Nosztalgiahétvégével készül Balatonfüred a félszáz éves évfordulóra

Ötven évvel ezelőtti várossá nyilvánítását ünnepli Balatonfüred. Április 23-24-én nosztalgia programokkal, Balaton-parti gasztronómiai fesztivállal, koncertekkel emlékeznek meg a jubileumról, amelynek apropóján a testvérvárosok delegációinak részvételével ünnepi testületi ülést is rendeznek.

 

1971-ben nyilvánították várossá Balatonfüredet, az ötvenéves évfordulót tavaly ősszel ünnepelte volna a város, azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény. A jubileumról április 23-24-én emlékezik meg a város – írják a város honlapján.

Különleges program lesz az 1971. májusában Balatonfüreden megrendezett I. Magyar Fodrászbajnokság megidézése. Az 51 évvel ezelőtti eseményre hivatkozva látványos, nyilvános fodrászverseny-showt rendeznek ismét a városban. A 64. Nosztalgia Magyar Fodrász Bajnokság és Kiállítás két napon át zajlik majd a Balaton Szabadidő Központban.
Szintén két napra a városba költözik a balatoni gasztronómia színe-java. A Vitorlás téren a Balatoni kör- Kóstold körbe rendezvényén a régió legjobb borai és street food kínálata közül lehet válogatni.

A Tagore sétányon családi programok lesznek. Játszóház, gólyalábas utcaszínház várja a gyerekeket, zenészek, hagyományőrzők, néptáncosok és a fodrász verseny modelljei részvételével látványos felvonulást rendeznek. Koncertet ad az Alma együttes, a 100 Folk Celsius, Rutkai Bori Bandája, és kapcsolódva a hetvenes évek hangulatához az ABBA Emlékzenekar szólaltatja meg a kor sztárzenekarának slágereit.

A Balatonfüred 50 – Nosztalgia hétvége rendezvénysorozat keretében a városba látogatnak a testvértelepülések delegációi, a németországi Germeringből, a finnországi Kouvola-ból, a romániai Kovásznából és a horvátországi Opatijából érkező vendégek részt vesznek az ünnepi testületi ülésen.