Nohab mozdonnyal búcsúzik a dízelkorszak a Balaton északi partjától (mavcsoport.hu)

Június 18-án utoljára lehet menetrend szerinti, dízelmozdonnyal húzott vonattal utazni a Balaton északi partján. A dízelkorszakot Nohab-vontatású retrójárat búcsúztatja – írja a mavcsoport.hu.

Elkészült a Szabadbattyán és Balatonfüred szakasz villamosítása, utoljára közlekedik dízelvontatással vonat. A nyári menetrend kezdetétől, azaz június 19-étől már villamos vontatással járnak itt a szerelvények. A dízelkorszak június 18-án, a Déli pályaudvarról 19:05-kor induló Kék Hullám sebesvonattal búcsúzik, amelyet Nohab mozdony húz Székesfehérvár és Tapolca között, Székesfehérvárról 20 órakor indul tovább. Az utolsó Kék Hullám sebesvonat első kocsija az energiaellátáshoz szükséges VFK fűtőkocsi lesz, ezt leszámítva a megszokott összeállítással közlekedik majd. A vonaton a normál díjszabás érvényes.

Azoknak, akik a retró vonatozást követően még maradnának a Balatonnál, rendelkezésükre áll a Balaton24 és Balaton72 nevű, a tó körüli korlátlan vasúti utazást biztosító, egy, illetve három napra szóló jegytípus, valamint ezek DUO változata, amikkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.