NMHH: támogatást kapott a Füred TV, a keszthelyi Rádió 1, Tapolcán megszólalhat a Katolikus Rádió (MTI)

Több mint 122 millió forinttal támogatja a rádiós műsorokat és a közösségi szolgáltatókat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága. 

A Médiatanács közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázatának idei második fordulójában a nyertesek összesen 33,7 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések és műsorjelátviteli, illetve informatikai eszközök vásárlására. A televíziók közül támogatást kapott a mások mellett a Füred TV.

A közlemény szerint huszonhárom rádió huszonhét műsora jutott összesen 88,5 millió forinthoz a médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának harmadik fordulójában.

Támogatott hírműsorokat készíthet mások mellett a veszprémi és a keszthelyi Rádió 1, a Rádió Most Kaposvár.

Közölték azt is, a tanács nyertest hirdetett a Tapolca 101,8 MHz és a Veszprém 94,6 MHz helyi frekvenciák pályázatain: mindkét esetben a nyertes az egyedül jelentkező Katolikus Rádió Zrt. A frekvenciákat közösségi jelleggel használhatja a szolgáltató – tették hozzá.