Nincs regisztrált koronavírusos iskolás Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

A keszthelyi oktatási intézményekben nincs hivatalosan megerősített fertőzött – közölték az intézmények és fenntartóik Keszthelyi TV kérdésére. Az október 1-től kötelező testhőmérséklet-mérést már több iskolában alkalmazzák. Második hete ismét zajlik a buszmegállók és közterek fertőtlenítése és több városi intézményben korlátozásokat vezettek be. Keszthely város jegyzője elmondta, figyelmet fordítanak a fertőzések megelőzésére.

 

Már szeptember elsejétől mérik minden intézménybe lépő, diák, pedagógus és dolgozó testhőmérsékletét a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban. Csak lázmentesen, maszkot viselve lehet belépni az épületbe, kizárólag a diákoknak, dolgozóknak. A bejáratnál és minden tanteremben helyeztek el fertőtlenítő folyadékot. A takarítók pedig fokozottan figyelnek a tisztaságra.Néhány esetben előfordult lázas diák, akikről később kiderült, hogy nem COVID19-fertőzöttek. Az intézmény vezetésének tájékoztatása szerint – szeptember 18-ig bezárólag – nem volt igazolt koronavírusos esetük.

Siszler Katalin intézményvezető:

A gyerekek nagyon jól alkalmazkodnak – talán rossz kifejezés – de talán nem is veszik, de ha kérik a tanárok, beszélnek róla, akkor felteszik a maszkot. Az idősebb pedagógusokat talán egy kicsit jobban megviseli. Tartanak attól, hogy a fiatalság ugye tünetmentesen viseli ezt az egész járványt és tartanak attól, hogy ha esetleg elkapnak valamit, akkor velük majd mi lesz.

A keszthelyi oktatási intézményekben nincs hivatalosan megerősített fertőzött– közölték kérdésünkre az iskolák és fenntartók illetékesei, szeptember 18-ig bezárólag. Minden intézményben zavartalanul, normál rendben zajlik a tanítás.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja arról tájékoztatott, minden prevenció adott iskoláikban, beszerezték a lázmérőket és a diákok jelenleg is varrják a maszkokat. Kérdésünkre, a Nagykanizsai Tankerületi Központ közölte, a fenntartásában lévő intézmények mindegyikében biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű kézfertőtlenítő gél, aeroszol és felületfertőtlenítő szerek használatát és folyamatos utánpótlását.

A Keszthelyi TV híradása itt található.