Nincs kőbe vésve a fonyódi zajvédő fal sorsa (sonline.hu)

Bizakodóak a fonyódi zajvédő falat ellenzők. Szerdán Pécsett folytatódtak az egyeztetések az üggyel a kapcsolatban. Az ellenzők reményei szerint, ha épül is zajvédő fal, akkor olyan alacsony lesz, hogy megmaradjon a látvány.

Mint arról korábban beszámoltunk, ingatlantulajdonosok tiltakoznak a Dél-Balatoni Vasútfejlesztés kapcsán tervezett zajvédő fal megépítése ellen. Arra hivatkoznak, hogy a 2,5 méter magas fal eltakarná a gyönyörű balatoni kilátást, amelyet most még élvezhetnek a kerékpárosok és vonaton utazók.

Mészáros Judit az ellenzők táborának szószólója kérdésünkre elmondta: nagyon segítőkészen állnak a hatóságok a kérdéshez. – Biztattak bennünket – mondta Mészáros Judit. – Nagyon örülünk neki, hogy minden állami szerv, hatóság, amely érintett a zajvédő fal ügyében megértette, mi is a probléma ezzel. És mostanra együtt igyekeznek kompromisszumot találni, amely mindenki számára megnyugtató.

Mészáros Judit hozzátette: az, hogy letetették a tervezett zajvédő fal alapjait még nem jelenti azt, hogy nincs megnyugtató megoldás. Mindenki azon van, hogy segítsen. Az ellenzők reményei szerint, ha épül is fal, akkor olyan alacsony lesz, hogy megmaradjon a látvány. Az egyeztetés hétfőn a fővárosban folytatódik.