Nevezőket várnak a Balatonfüredi Borversenyre (balatonfured.hu)

Az Annabella hotelben május 11-12. között rendezendő versenyre minden olyan borász vagy gazdasági társaság nevezhet, akik a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken termelt saját, vagy vásárolt szőlőből készült borral rendelkeznek.


A Borheteken csak azok a borok árusíthatóak, amelyeket beneveztek a városi borversenyre. Egy termelő  maximum 12 bort nevezhet be a versenyre, ezekből a termelőnek minimálisan 300 literrel kell rendelkeznie.

A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel bírálják el, Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Corvinus Egyetem tanszékvezetőjének irányításával.

A 27. alkalommal megrendezendő borversenyre benevezett borok termelői közül választják ki „AZ ÉV BORTERMELŐJE BALATONFÜREDEN” cím kitüntetettjét, ő kapja majd az augusztus 10-én kezdődő Borheteken az első pavilont.
A bizottság által javasolt aranyérmes Olaszrizlingek közül ezúttal is a város képviselő-testülete választja ki a „Balatonfüred Város Borát”.

Az ünnepélyes eredményhirdetést illetve a díjak átadását május 13-án, vasárnapdélután rendezik meg a Hotel Annabella éttermében.

A verseny további részletei és a felhívás itt olvasható.