Népszerűbbek lettek a négycsillagos hotelek (magyarhirlap.hu)

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által készített legfrissebb felmérés szerint a februári forgalom országos szinten 6,7 százalékkal, Budapesten négy százalékkal, a fővároson kívüli szállodákban kilenc százalékkal, a balatoni régióban pedig 19,4 százalékkal nőtt a múlt évhez képest.

Az év első két hónapjában országos szinten a szállodák bruttó szoba árbevétele 27 677 millió forint, összes bruttó forgalma 52 207 millió forint volt.

A hazai szállodák a kelet-közép-európai régióban vizsgált öt ország – Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – között a REVPAR mutatót (egy kiadható szobára jutó szállásdíj bevétel) tekintve a harmadik helyen voltak Ausztria és Csehország mögött. A hazai hotelekben töltött külföldi vendégéjszakák kontinensek szerinti megoszlása szerint az európai látogatók aránya 81,7, az ázsiaiaké 12,9 százalékot tett ki.

A szállodai kategóriák között a négycsillagos hotelek teljesítettek a legjobban: 13 százalék növekedéssel. Február végéig a szállodai vendégéjszakák száma az észak-alföldi, a Budapest közép-dunavidéki, a balatoni, a közép-dunántúli és a Tisza-tavi régióban nőtt – írja a magyarhirlap.hu.