Népszerű volt a Nyuszifül Fesztivál (tvkeszthely.hu)

Több száz látogatót vonzott az idén is a Nyuszifül Fesztivál. A Festetics Imre Élményközpont egyik legnagyobb rendezvényén ezúttal is színes programokkal várták a családokat. A rendezvénynek az időjárás is kedvezett, így már a nyitáskor hatalmas sor kígyózott a pénztár előtt – írja a tvkeszthely.hu.

Nagy sikert arattak a gyerekek körében a terápiás kutyák. A négylábúak nem csak tűrték a sok apró kéz simogatását, hanem szívesen játszottak is a kicsikkel. A felvezetők természetesen bevonták a gyerekeket a bemutatóba, így az még nagyobb élményt jelentett nekik. A terápiás kutyák rendszeres résztvevői az Élményközpont programjainak, így sokan már ismerősökként köszöntötték őket.

„Azt gondolom, hogy itt az Élményközpontban egyébként is sok állattal találkoznak, de a kutyákkal való találkozásban megtapasztalhatják azt, hogy ők is irányíthatják a kutyát, szót fogad nekik, utánozhatják, mindenféle feladatokat hajthatnak vele végre, és tényleg szoros kapcsolatba léphetnek a kutyákkal.” – tájékoztatott Ambrózy Anikó, terápiás kutya felvezető.

A terápiás kutyák számos trükköt bemutattak a gyerekek nagy örömére. A foglalkozás során a családok információkat tudhattak meg a négylábúakról és a terápiás kutyák feladatairól.

Nagy sikernek örvendtek a különböző népi játékok is. A gyerekek egymással versenyeztek azon, hogy ki tud a legügyesebben célba dobni.

„Én eddig egy játékot kipróbáltam, ilyen célbadobósat, és szeretném még a többit is kipróbálni, meg az állatokat is megnézni.” – mondta egy résztvevő, Panka Rebeka.

Az Élményközpont állatai nagyon várták már a látogatókat, hiszen ilyenkor csemegével kedveskednek nekik. Most nyílik a pitypang, ennek a virágját is szívesen fogyasztják. Nagy sikert arattak a juhok, ahol nemrég kisbárányok születtek, ezeket is meg lehetett nézni. Kézműves vásár is várta a családokat, ahol különböző mézeket, szörpöket lehetett vásárolni. Emellett több programmal készültek a szervezők.

„A két legnagyobb rendezvényünk a Nyuszifül Fesztivál, illetve a Csodaszarvas Fesztivál ősszel. Természetesen a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó programok nagyon népszerűek, főleg a gyerekek körében, ezért ez egy évek óta tartó programunk, és idén is természetesen megrendezzük. Reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és kitart. Sok kitelepülőt várunk mára” – emelte ki Varga Péterné a Festetics Imre Élményközpont ökoturisztikai vezetője.

Azok is találtak elfoglaltságot, akik a kreativitásukat szerették volna megmutatni. A sátorban ugyanis különböző tojásfestési technikákat lehetett kipróbálni. A legnépszerűbb a tojásírás volt, ez nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is sikert aratott.