Népszerű a Strandszínház a Balatonnál (balaton.vehir.hu)

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend Alsóörsön a Strandszínház és a gyermek előadások. Mi várható az idei szezonban, mire készül a színház és az önkormányzat? A balaton.vehir.hu kérdéseire Vándorfi László igazgató-rendező válaszolt.


-Az elmúlt években mindig teltházas előadásokat tartott a társulat Alsóörs népszerű strandján. Mi várható az idei évben, mikorra tervezik az előadásokat?

Természetesen reménykedünk, hogy visszatérnek a strandra,így a strandszínházba is a látogatók. Egyelőre augusztus 15- től van rá esély hivatalosan, hogy ültetett szabadtéri rendezvényt tartsunk. Ez esetben egy felnőtt és két gyermekelőadást tudunk megtartani. A Hair vagy A Pál utcai fiúk az esélyes, gyerekeknek a Kalóz kaland. Ha további könnyítések lesznek, két felnőtt és öt gyermekprodukciót tervezünk.

-Hogyan tudják majd biztosítani a nézőtéren a biztonságos távolságtartást és a higiéniai feltételeket?

A strand személyzetével közösen megoldhatónak látszanak a biztonságos körülmények, a székek egymástól való távolsága viszonylag egyszerű technikai kérdés.

-Ha már színházról beszélünk, az online szövegolvasásról mikorra tervezik a személyes szövegpróbák megtartását, a darabok próbáját, gondolom a színészek is már alig várják…

Elkezdődtek az online próbák, most éppen új mesedarabunk, A Szép, a Szende és a Szeleburdi énekpróbái zajlanak, a zeneszerző, Süle Zsolt irányításával.

A további részletek a balaton.vehir.hu oldalon találhatók.