Népszerű a Dragon a Balatonon (hunsail.hu)

A magyar Dragon flotta aktív hajóinak száma jelenleg húsz. Négy-öt hajó rendszeresen vesz részt nemzetközi megmérettetéseken és a magyar bajnokságon – amelyet az idén a Folkboat osztállyal közösen a Hungária Yacht Club rendezésében tartanak – általában 16-17 hajó indul. Az évad kiemelkedő eseménye ezen kívül a Johan Anker Kupa (a hajóosztály flottabajnoksága), amelynek rendezője júliusban a Kereked VSE lesz.

(Fotó: Magyar Dragon Szövetség)

A Magyar Dragon Szövetség éves közgyűlésén a tagság újjáválasztotta a korábbi elnökséget – írja a hunsail.hu.  Az egyik legaktívabb nagyhajós osztályszövetséget továbbra is Náray Vilmos elnök és ifj. Kozma László titkár vezeti, munkájukat Homola László támogatja küldöttként.

A sikeres 2018-as Európa-bajnoki rendezés és a Dragon osztály tavalyi,  90. születésnapjának méltó megünneplése bizonyította, hogy ez a hajóosztály továbbra is rendkívül népszerű. Flottánk két újabb hajóval gyarapodott, és idén kiváló versenyeken várjuk a Dragonosokat – mondta Náray Vilmos, akit három évre választottak meg elnöknek.

Hozzátette: hajóosztályuk népszerűségét a Dragon elegáns, időtálló vonalai és kiváló vitorlázótulajdonságai mellett az adja, hogy a tulajdonosoknak csak két főt kell összeszedniük a versenyekre, és a hajó a versenyzésen kívül kiválóan alkalmas túravitorlázásra is.