Népszavazáson dönt Biatorbágy a Budapest-Balaton kerékpárútról (hvg.hu)

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút (BUBA) Biatorbágy belterületi szakasza ne a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalon kerüljön kiépítésre? – így hangzik az a népszavazási kérdés, amire vasárnap felelhetnek a biatorbágyiak. A vita a várhatóan nagy forgalmú kerékpárút nyomvonalának áthelyezéséről már 2020 ősze óta tart, vasárnap a település lakosai dönthetnek a kérdésben – írja a hvg.hu.

 

A vita a várhatóan nagy forgalmú (becslés szerint nyáron napi akár 1500-2000 áthaladó bringás) kerékpárút nyomvonalának áthelyezéséről már 2020 ősze óta tart, a helyieknek nem tetszik a főúton vezetett kerékpárút terve, írja a Telex. 2020-ban mozgalom is alakult a helyi civilekből, Nem IDE Buba néven. A kezdeményezők javaslatára egy alternatív nyomvonal is készült a városon kívül, a Füzes-patak mentén.

Révész Máriusz, a Budapest-Balaton kerékpárút építéséért felelős kormánybiztos elmondta: „a nép szava isten szava”, ahogy a népszavazáson döntenek, a kerékpárutat úgy fogják Biatorbágyon megépíteni. A kerékpárút egyébként Etyekig már elkészült, és Székesfehérvárig is elég jól áll az építése. Amíg a biatorbágyi átvezetés nem készül el, a kerékpárosok egy konszenzusosan kijelölt (kitáblázott), kisforgalmú utcákon haladó ideiglenes útvonalon szelik át a várost – írja a hvg.hu.