Népi kézműves programok sokasága a balatoni alkotóházakban április elején (likebalaton.hu)

Mesterségbemutatókkal, foglalkozásokkal, kiállításokkal, előadásokkal és népi játékokkal csaknem ötven népi kézműves műhely és alkotóház várja az érdeklődőket április 5. és 7. között a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéjén – írja a likebalaton.hu.

A rendezvény idei mottója: Kis ujjak, szakértő kezek – Fókuszban az ifjúság. Ez arra utal, hogy külön hangsúlyt helyeznek a több százéves szellemi és gyakorlati tudás átadás fontosságára a fiatalok számára.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz mintegy ötven népi kézműves alkotóház, műhelygaléria, nyitott műhely csatlakozott Magyarország minden tájáról olyan

egyedi programokkal, amelyekben a helyi népi kézművesség és a népművészet hagyományai, értékei, a helyi népművészek tárgymegújító törekvései és alkotásai jelennek meg.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet a népi kézművesség sokszínűségére és a tudásátadás fontosságára, valamint ráirányítani a figyelmet az országszerte működő népi kézműves műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének, tovább éltetésének letéteményesei.

A Balaton körül ezeken a helyszíneken lehet csatlakozni a programhoz.