Némiképp csökkent a fertőzöttek száma Keszthelyen (zaol.hu)

Nagy Bálint polgármester hétzáró járványtájékoztatójában jelezte, a tömeges tesztelések adatait még nem dolgozták fel teljes egészében, így az igazolt fertőzöttek számáról nincs pontos, hivatalos információ, annyi azonban bizonyos, hogy valamennyivel kevesebben lehetnek, mint az elmúlt héten – írja a zaol.hu.

A város idősotthonában 48 lakó elkülönítése vasárnap lejár, ők továbbra sem mutatnak tüneteket, s mivel a dolgozók közül sem érintett senki a Coviddal, így az intézmény teljes kapacitással működik, nyilatkozta a városvezető.

Nagy Bálint közölte, a Tapolcai úti óvoda hétfőn újranyit és fogadja a gyermekeket, a Vörösmarty utcai intézményben viszont december 13-ig rendkívüli szünetet rendeltek el. Jó hír, hogy az óvodai dolgozók második ellenőrzése során nem találtak Covid-fertőzött munkatársat és a Szivárvány bölcsődében sincs megbetegedés.

Az általános és a középiskolák közül többen is szükség volt néhány tanár és diák járványügyi elkülönítésére, illetve megfigyelésére. Az Egry József-iskolában a 3-8. évfolyamon ezen a héten rendkívüli szünet volt, a Család-iskolába pedig a 4., 6. és 8. osztály december 11-ig digitális oktatásban vesz részt.