Német állampolgárságú orvhalászt marasztalt el a bíróság (balatonihal.hu)

 

Bűnösnek találta a bíróság azt a német állampolgárt, akit 2017 nyarán értek tetten a balatoni halőrök Balatonbogláron, amikor az általa korábban elhelyezett angolnafogó varsát ellenőrizte. S. Thomast orvhalászatért 120 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a Fonyódi Járásbíróság – írja hivatalos oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A balatonihal.hu  korábban beszámolt arról, hogy a férfi és barátja egy vízparti magáningatlanról futott ki sötétedés után egy elektromos motorral szerelt csónakkal és célirányosan a parttól mintegy 500 méterre lévő varsákhoz kormányozta a járművet. A vádlott a varsák felhúzásával, ellenőrzésével, majd a azok ismételt lerakásával halfogásra irányuló tevékenységet végzett.

A késő esti halőri ellenőrzést követően került elő az összesen 18 méternyi varsa, melynek méreteiből és szembőségéből arra lehet következtetni, hogy angolnát szerettek volna fogni segítségükkel. Az időközben kiérkező rendőrök a házkutatás során a bérelt nyaralóban egy vadonatúj, Németországból származó halfüstölőt találtak, melyet feltehetően a remélt zsákmány feldolgozása után állítottak volna használatba.