Nem takarították le a gyenesdiási utat, baleset lett belőle (zaol.hu)

 

Az el nem takarított fényvisszaverő üvegtörmeléken csúszott meg egy gépkocsi, és villanyoszlopnak ütközött. Az eset még novemberben történt Gyenesdiáson, a hanyagul dolgozó munkások ellen nemrég emeltek vádat- a zaol.hu beszámolója szerint.

 

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba arról tájékoztatta a zaol.hu-t, hogy november 23-án délelőtt Gyenesdiáson, a Balaton és a Libás utca kereszteződésében festette fel két munkás a kerékpárosok átkelését segítő piros burkolatot. A 61 éves férfi és 29 éves társa az újrafestést követően a burkolatot az éjszakai jobb láthatóság (fényvisszaverés) érdekében üvegdarálékkal felszórta. A festék megszáradása után a felesleges darálékot azonban nem szakszerűen távolították el, mivel az ehhez szükséges gépet nem vitték magukkal a munkaterületre. Ezért az üvegtörmelék csak leseperték, de ez nem volt elegendő hatásfokú, és a Libás utcai festett felületen olyan mennyiséget hagytak, amitől a burkolat nagy mértékben csúszós maradt. A két munkás ily módon befejezve a feladatot, távozott.

Ezt követően érkezett személyautójával egy nő, aki a Balaton utcáról a Libásra kanyarodott be balra nagy ívben. Ráhajtott a pirosra festett útburkolatra, amin gépkocsija megcsúszott, letért a jobb oldali padkára és beton villanyoszlopnak ütközve állt meg; a sofőr nem sérült meg a balesetben.

A vád szerint a két munkás megszegte a KRESZ előírásait, mert a közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttattak a közútra, és azt nem távolították el, a veszély elhárításáról nem gondoskodtak, arra nem figyelmeztették a többi közlekedőt.

A munkások ellen az egerszegi járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség miatt emelt vádat.