Nem szigorítanának a kisebb balatoni településeken a maszkviselés szabályain (Magyar Nemzet)

Jelenleg Balatonfüreden, Veszprémben, Tapolcán, Keszthelyen és Siófokon van érvényben olyan önkormányzati rendelet, amely a frekventált szabadtéri helyeken is előírja a maszkviseletet. Elsősorban a belvárosokban, a nagy sétálóforgalmú köztereken, parkolókban, állomásokon, továbbá a vásárcsarnokoknál, orvosi rendelőknél, posták környékén vagy a kutyafuttatókban érvényes az előírás, de eltérőek a szabályok, ezért kirándulás előtt érdemes városonként tájékozódni – írja a Magyar Nemzet.
A kisebb településeken viszont nem tartja indokoltnak a további korlátozásokat, így a maszkhasználat kiterjesztését sem ajánlja polgármestertársainak Lombár Gábor, Balatonfenyves első embere. A Balatoni Szövetség elnöke kérdésünkre kifejtette: az év végére sem tervezik a szigorúbb lépéseket az ünnepnapokra visszatérő nyaraló- vagy apartmantulajdonosokkal szemben, mert arra számítanak, hogy a megjelentek képesek lesznek betartani a már érvényes járványvédelmi előírásokat.

Szintén nem gondolkodnak a szigorításon, de ha súlyosbodik a járványhelyzet, akkor december közepén újragondolják a védekezéssel kapcsolatos intézkedéseket Balatonlellén, ezt Kenéz István polgármestere jelezte. Fekete Tamás, Balatonföldvár alpolgármestere úgy fogalmazott: biztos benne, hogy a kormány és az operatív törzs az év végére is átgondolt intézkedéseket hoz. – Helyi szinten nem volna helyes az ünnepekre visszatérni szándékozó üdülőtulajdonosokat barátságtalan rendelkezésekkel lehangolni – jegyezte meg a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke a Magyar Nemzetnek.