Nem lehet mindenki kedvébe járni, de azért megpróbálták a Strand Fesztivál szervezői (sonline.hu)

A kényszerszünet után idén visszatért a Balaton-partra a Strand Fesztivál. Igaz, más néven és nem Zamárdiba, hanem Balatonvilágosra, a Club Aliga területére. A 10 nap strand elnevezésű program ismét csak azt bizonyítja, nem lehet mindenkinek a kedvében járni.

 

A legtöbb fesztiválozót nem érdekelte különösebben a helyszínváltozás, csak kaptak az alkalmon, hogy kedvenc előadóikat a Balaton mellől hallgathassák. Voltak, akik a vízparton hűsöltek és olyanok is, akik nem féltek megszelídíteni a felfújható gumilámákat. A jóval kisebb területre szűkült Strandon gyakori látvány volt, hogy kisgyermekes családok babakocsival, vagy éppen nagyszülőkkel együtt fedezték fel a fesztivált.

Voltunk korábban Zamárdiban a Strand Fesztiválon, és igaz, hogy most sokkal nyugisabb a rendezvény, de azért jöttünk, hogy lazuljunk a Balaton-parton, úgyhogy nem bánjuk – mondta Viki és Panna, akik éppen napoztak a strandon. – Igazából jobb ez, mintha nem lenne semmi lehetőség fesztiválozni.

Egy fiatal pár éppen a strandot fedezte fel, ők kifejezetten örültek a helyszínváltozásnak, mert a közelben lévő nyaralójukból gyorsan a buli helyszínére tudtak érni. A helyiek egy része tehát nem bánta az új rendezvényt Világoson, de voltak akik nagyon hangosnak találták a zenét. Mások a fiatalságukat idézték fel a parton. Klári és Egon közvetlenül a rendezvényt körülölelő kordon mellett, a Hosszú Katinka Strandon hallgatta az előadókat és napozott.

A fiatalságunkat idézi, ugyanis 45 éve a Balatonon ismerkedtünk meg – mondta Egon, aki azt is elárulta, hogy a magasparton van nyaralójuk. – Nagyon örülünk annak, hogy van valami kis élet a faluban – tette hozzá felesége, Klári.

A teljes cikk itt elolvasható.