Nem kérnek a tömegturizmusból: bezárt Siófok kedvelt cukrászdája (likebalaton.hu)

Hétvégén tartott nyitva utoljára a Villa Gréta Siófokon, a Petőfi sétányon. A hírt Szilágyi Lajos tulajdonos jelentette be facebook oldalán. Úgy tűnik, a cukrász házaspár köszöni, de nem kér a tömegturizmusból.

 – A cukrászdánk iránti érdeklődés az elmúlt évek során túlnőtt a lehetőségeinken. Néhányan biztosan furcsának találjátok, de a nagy kereslet ellenére Ági kis cukrászműhelyét nem szeretnénk üzemmé fejleszteni – írta Szilágyi Lajos, aki feleségével, Szilágyiné Szőke Ágnessel három évvel ezelőtt nyitotta meg cukrászdáját a siófoki szállodasoron. Ági kézműves süteményei és fagylaltjai rengeteg embert vonzottak. Egyre több lett a visszajáró vendég, és sokan a régió más helyeiről is átrándultak Siófokra, csak hogy megkóstolhassák a finomságokat.

– Nagyon hamar jó hírünk lett, valahogy felkapott bennünket a média és a köznyelv, mindenki pozitívan beszél rólunk – mondta néhány hónappal ezelőtt a Like Balatonnak Szilágyi Lajos, aki a Balatoni Kör tagja. Ekkor hozzáfűzte: – A turizmus örök vesszőparipám. Nem minősítve a vendégeket, de én azt látom, hogy többet érdemelne ez a tó. Nekem nagyon elegem van a sörös rekeszeket a fejükön cipelő külföldi hordákból. A legfontosabb cél a vendégkör minőségének javítása lenne, és ezért mi, vendéglátók, szállásadók, borászok rengeteget tehetünk.

Úgy tűnik, hogy most Szilágyiék elég komoly döntést hoztak. Mégpedig azt, hogy eltávolodnak a parttól és egy új helyen nyitnak cukrászdát. Azt, hogy pontosan hol lesz ez, azt még nem árulják el, csak annyit lehet tudni, hogy „távol esik a tömegturizmustól”, viszont a Balaton egyik legszebb panorámájában lehet majd gyönyörködni. Várhatóan 2019 májusában nyitnak.

A Villa Gréta épülete nem marad kihasználatlanul Siófokon. Itt tavasszal egy kávézó nyílik egy fiatal, lelkes csapat vállalkozásaként – írja a likebalaton.hu.