Jurtatábor lett a kőházakból a fonyódligeti Erzsébet-táborban (alfahir.hu)

Noha az ígéretek alapján már két éve meg kellett volna valósulnia, jelenleg egészen apokaliptikus képet mutat a korábban állami tulajdonban lévő fonyódligeti gyermektábor, amelynek felújítási tenderét a Fejér B.-Á.-L. Zrt. nyerte el mintegy 4,48 milliárd forintért – írja az alfahir.hu.

fonyódliget
(Olvasói fotó/Alfahír)

A hatalmas, elkerített Balaton-parti területen rengeteg kék és piros, leginkább cirkuszi sátrakra hasonlító jurtákat húztak fel. 

Kaposvármost július 12-i cikkében arról írt, hogy teljesen megújul a Fonyódligeti Erzsébet-tábor, a kicsik pedig már idén nyáron élvezhetik az új létesítményt. A Somogy Megyei Kormányhivatal egy hónapja azt közölte, hogy “a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek.”

Kiemelték: “Az új helyszínek mind akadálymentesítettek lesznek, így még szélesebb körben nyújthat önfeledt szórakozást és kikapcsolódást a létesítmény. A mintegy 800 férőhelyes jurtatáborban közösségi terek is szolgálják a pihenést és a szórakozást.” A szögesdrótos kerítéssel elkerített “jurtatábort” egyelőre nem adták át, és kérdéses, mikor fogják – írja az alfahir.hu.

 

Milliárdok az Erzsébet-táborokra

Ismeretes, eredetileg az Erzsébet-program a rászoruló gyermekek nyaraltatása érdekében indult el még 2012-ben.

Idén februárban jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy egy ismert vállalkozó gyermekeinek cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. nyerte el a 4,48 milliárdos tendert a fonyódligeti Erzsébet-tábor megvalósítására. A vállalkozó érdekeltségei számára nem ismeretlenek a gyermektábor-felújítások: korábban a zánkai tábort is rájuk bízták közel 23 milliárd forintért, amit szintén a Fejér B.Á.L. hozhat tető alá három ütemben – írja az alfahir.hu.