Nem emel adót Hévíz

Új adót nem vezet be és a meglévőket sem emeli jövőre a hévízi önkormányzat, emelkedhetnek ugyanakkor az étkeztetés térítési díjai. Májusig ingyenes marad a parkolás és a piactér felújítása miatt idén nem építik fel a jégpályát a városban – egyebek mellett erről is döntött a  hévízi képviselő-testület novemberi ülésén.

Május elsejéig a parkolás is ingyenes marad a város területén, kivételt képez ez alól a Petőfi és az Ady utca, itt továbbra is fizetni kell az autósoknak – írja a heviz.hu.

Számolni kell  2019-ben a térítési díjak emelésével. Az egyik legfontosabb változás, hogy bevezetik a diétás étkezések térítési díját, mint külön kategóriát az étkezések egyre növekvő száma és nyersanyagköltsége miatt. A vendégétkezések ára tíz százalékkal növekszik jövőre, az önkormányzati intézményeknél dolgozók, a nyugdíjas dolgozók, CSED-en, GYED-en, GYES-en, GYET-en lévők  és a KLIK által Hévízen foglalkoztatott tanár, tanító, iskolatitkár és technikai dolgozók ebéd térítési díja nem változik.

Az átlagosnál magasabb, 37 százalékos mértékben emelkednek a bölcsődei nyersanyagnormák, az óvodai norma és az általános iskolai napközis norma 7 %-kal, a kis-menza norma 10  %-kal és a tanéven kívüli étkeztetés nyersanyagnorma átlagosan 13 %-kal emelkedik jövőre.

Hatályon kívül helyezte a testület a jégpálya nyitva tartásáról és díjairól szóló rendeletét. Az idei évben a nagyparkoló építése és egyéb építkezések, ezzel összefüggően a parkolóhelyek csökkenése, a piac nyitva tartási napjainak bővülése és a jégpálya sátor összeállításának és szétszedésének két hetet igénybe vevő időtartama miatt döntött úgy a testület, hogy a jégpályát ezúttal nem nyitja meg a nagyközönség előtt.

A hatóságok egyetértésével megszűnik a Széchenyi utca Rákóczi utca felől induló gyalogátkelő. A zebrától 70, illetve 200 méterre található gyalogátkelőhely, így ennek a zebrának a léte indokolatlan.