Nekünk munka, neki álom – egy kéthelyi fiatal álma teljesült

A 23 éves Hegedüs Zoltán egyike volt azon pályázóknak, akik kipróbálhatták magukat „álommunkájukban”, tűzoltóként. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáltatóként idén lehetőséget biztosított fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű embereknek arra, hogy megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről ők csak álmodoznak.

Somogy megyében több mint húsz jelentkező közül választották ki azt a tíz pályázót, akiknek a mai napon lehetősége nyílt kipróbálni magát az álommunkakörben – számol be honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Neked Munka, Nekem Álom programnak köszönhetően ma betekinthetett a tűzoltóság „kulisszái” mögé egy kéthelyi fiatalember. A kaposvári tűzoltók szívesen fogadták maguk közé fél napra Hegedüs Zoltánt, aki egy sokat emlegetett somogyvári tűzeset kapcsán szerette volna közelebbről is megismerni a megmentők munkáját.

A somogyvári gyermekotthon egykori lakója részese lehetett egy próbariasztásnak, magára ölthette a tűzoltók védőruháját, felülhetett a gépjármű- fecskendőre, amelynek megismerhette minden felszerelését Csonka Dániel tűzoltó hadnagynak és Házlinger István tűzoltó törzszászlósnak köszönhetően. Az értelmi fogyatékossággal élő fiatal fiú kísérői társaságában felfedezte a tűzoltólaktanyát, bepillantást nyert a híradó ügyeleten folyó munkába és aktív szerepet vállalt a szolgálati csoport szerelési gyakorlatán is. Tömlőt gurított, sugarat szerelt, majd a „sugár kész, vizet” kiáltást is magára vállalta.