Néhány balatoni településen drágább lesz leállítani az autót júliustól (sonline.hu)

Néhány Balaton-parti településen drágulhat a parkolás júliustól, maradnak azonban bőven olyanok is, ahol egyelőre nem várható változás.

 

Siófokon két díjövezetbe sorolja az önkormányzat a közterületi parkolókat. Az első díj­övezethez tartoznak júliustól a Balaton-parti frekventált területek, s a forgalmasabb belvárosi részek. Az ezen kívül eső utcák pedig a kettes díj­övezetbe kerültek. Előbbiben szezonban 480 forint, míg utóbbiban 360 forint az óránkénti tarifa. Szezonon kívül az első díjövezetben 360 forint, a második zónában pedig 200 forint a tarifa. Az önkormányzat tehát a korábbi 320, illetve 160 forintos óránkénti díjat emelte meg átlagosan 125 forinttal. A teljes árú, valamint a Siófok Kártya kedvezménnyel váltható parkolóbérletek éves díja változatlan marad.

Fonyódon is változik a parkolási díj júliustól, ha a képviselő-testület elfogadja. A belvárosban a Hunyadi, a Fürdő utcákban, valamint a strandoknál 200 forintról 250-re emelkedhet az óránkénti parkolási díj. Hidvégi József polgármester elmondta: a júniusi kimaradást megpróbálják az emeléssel behozni.

Balatonlellén ingyenes a parkolás és ezen nem is terveznek változtatni, tudta meg a sonline.hu Kenéz István polgármestertől.

Balatonbogláron az idei nyártól tervezték a fizetős parkolás bevezetését, ám a járvány miatt erre az idén nem kerül sor.

Balatonföldváron és Zamárdiban a parkolódíjak változatlanok maradnak júliustól.

A teljes cikk itt elolvasható.