Négyen matraccal, ketten sup deszkával sodródtak a mély vízbe Siófoknál

Vasárnap kora délután a felerősödő szélben hatan is bajba jutottak a Siófok előtti vízterületen. Gumimatracokkal és sup deszkákkal sodródtak messze a parttól, és önerőből nem tudtak volna visszatérni – tájékoztatta a  Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság  a hirbalaton.hu-t.

A Siófok-Sóstó előtti vízterületen, a parttól mintegy 1200 méterre sodródott el két nő gumimatraccal. A balatonfüredi vízirendőrök segítettek rajtuk, és szállították őket partra .

Nem sokkal később szintén gumimatracról kért segítséget a vízirendőröktől egy nő és egy férfi, akik a siófoki Ezüstpart előtti vízterületen, a parttól körülbelül 1500 méterre kerültek az erős déli szél és a hullámzás miatt, és képtelenek voltak partra jutni. Az egyenruhások őket is a közeli partra juttatták a matracukkal együtt.

Az erősödő szél miatt került bajba két sup deszkás is, a parttól mintegy 1200 méterre kerülve a Siófok-Sóstó előtti vízterületen. Mivel nem tudtak saját erejükből partra jutni, a rendőrök őket, és deszkájukat is a szolgálati kisgéphajóba emelték és partra szállították.