Negyedszerre rajtolt el a Keszthely Triathlon (tvkeszthely.hu)

 Több, mint 2000 résztvevővel elstartolt szombaton a Keszthelyi Triathlon. Az európai színvonalú versenyre idén több, nemzetközi élvonalban szereplő sportoló is érkezett többek között Ausztráliából, Németországból és Szlovéniából. A térségben lakóknak és az ide érkezőknek jelentős forgalomkorlátozásokra is kell számítaniuk a két versenynapon.

Negyedik alkalommal startolt el hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb triatlon versenye Keszthelyen. A versenyzők középtávon mérhetik össze tudásukat, ez közel két kilométer úszást, 90 kilométer biciklizést és 21 kilométer futást jelent. A versenyre idén is több világsztárt várnak, többek között a német Andreas Raelert is itt lesz, aki először vesz részt a keszthelyi megmérettetésen.

„Biztos vagyok abban, hogy itt egy triatlon fesztiválban lesz részem. Ez a térség nagyon híres Németországban, mint nyaralóhely, és reménykedem abban, hogy sikerül a környéket sportrégióként is ismertté tenni. Ezért is vagyok itt. Az infrastruktúra nagyon szuper, a táj gyönyörű, és tökéletese helyszíne egy triatlon versenynek.” – mondta a német triatlonista.

A verseny sajtótájékoztatóján olimpikon és többszörös bajnok versenyzők elmondták, nehéz menetre számítanak, hiszen nagyon erős a mezőny. A visszatérők kiemelték, Keszthely tökéletes helyszíne a triatlonnak, a szervezés pedig évről évre egyre professzionálisabb. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere és Pálinkás Róbert kastélyigazgató is köszöntötte a szervezőket. A verseny évről-évre egyre népszerűbb, idén is nőtt a résztvevők száma – mondta el a triatlon főrendezője.

„Hamar lezárultak a nevezéseink, hamar betelt a középtáv. A középtávon 600-ról 900-ra nőtt az indulók száma, több külföldi versenyző is indul most már nálunk. Szombat reggel kezdődik a középtávú versenyünk, szombaton este lesz egy éjszakai futás, ahol 1000 fölötti résztvevőre számítunk. Vasárnap egy sprintverseny lesz, sprint triatlon, ahol körülbelül 3-400 indulónk van.” – tájékoztatta a keszthelyi televíziót Viczián Gábor.

A városban közlekedők a Balaton part és a Kastély park közötti szakaszon, a Deák Ferenc és Georgikon utcákban, valamint a Római úton számíthatnak fél-, vagy teljes útlezárásokra. A városon kívül a verseny érinti a Zalaegerszegre vezető főútvonalat, Zalacsányon keresztül egészen Nagykapornakig, valamint a Zalacsány és Zalaszentrgrót közötti szakaszt. A részletes korlátozásokról a www. keszthelytriathlon.hu oldalon tájékozódhatnak.