Négycsillagos minősítést kapott a siófoki Galerius Fürdő

Négycsillagos minősítést kapott a siófoki Galerius Fürdő. A minősítést igazoló tanúsító védjegyet a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén adták át Mórahalmon – áll a fürdő közleményében.

 

A nemzeti tanúsító védjegyrendszer a szálláshelyek mellett 2013. óta a hazai fürdőkre is kiterjed azzal a szándékkal, hogy a megbízható szolgáltatók kiemelkedjenek a versenytársak mezőnyéből, megkönnyítve a fogyasztói döntések meghozatalát.

A színvonal szerinti megkülönböztetés pontozásos rendszerben történik, amely a minimum feltételeken túlmutató felkészültséget is vizsgálja, mint például a fürdő elhelyezkedése, megközelíthetősége, infrastruktúrája, vízminősége, munkatársak képzettsége. A védjegy működésének és kezelésének felügyeletét a mindenkori turizmusért felelős minisztérium látja el.

A védjegytanúsítás pályázati úton történik, a létesítmény minősítéséről a Magyar Fürdőszövetség szakértőiből álló minősítő bizottság hozza meg a döntést, a védjegy-használati jogosultságot öt évre lehet megszerezni, mely jelentős piaci előnyökkel is járhat.