Négy tonna ponty akadt horogra egy hét alatt

Újabbnál újabb rekordok, elképesztően izgalmas pillanatok, eredményesnél eredményesebb csapatok és fantasztikus ponty kavalkád jellemezte az V. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyt- számol be honlapján a 166 órán át tartó megmérettetésről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Az észak- dél küzdelmet ezen az őszön a déli part nyerte.

A Balaton ezen a versenyen ontotta a versenyzőknek a szebbnél-szebb pocakos pontyokat. A hamar elrepült 1 hét alatt az összfogás meghaladta a 4 tonnát, ami igencsak egyedülálló! A pikkelyes matuzsálemekkel is bőkezűen adakozó volt a magyar tenger. Sőt, oly annyira, hogy három darab 20kg feletti hallal is megajándékozta az V. NBBH-t. Erre az eltelt évek alatt még nem volt példa. A verseny legnagyobb halát – egy 23400 grammos uszonyost – a Balatoni Halgazdálkodás csapata akasztotta horogra.
A versenyzők egy hét alatt nem csak a pontyokkal, hanem a természet erőivel is megvívták a harcot. A hullámzó viharos Balaton sokszor állította a versenyzőket patt helyzetbe, de a csapatok türelme és kitartása során gyönyörű pontyokat csaltak horogra.
Az észak dél elleni „elméleti” küzdelemben, toronymagasan a déli part került ki győztesen.
A végső eredménylista a verseny hivatalos oldalán olvasható.