Ne maradj le az életedről: minden érzékedben Zalakaros! (zaol.hu)

Zalakaros fürdőkultúrája, gazdag természeti értékei és folyamatos intenzív fejlődése az egészségturizmus egyik főszereplőjévé tette Magyarország egyik legvirágosabb városát.

Elsősorban a 2500 méterről feltörő, 96 Celsius fokos gyógyvize, a 27 medencés, 12 hektáros, csupa élményelemmel felvértezett fürdője, valamint a komoly tradícióra épülő balneológiai szolgáltatásai és színes programjai által vált minden korosztály kedvencévé.

Zalakaros potenciálja azonban nem csupán egyedülálló gyógyvízének jótékony hatásaiban keresendő, hanem abban a sok-sok csodában, amely minden érzékszervünket képes elvarázsolni. A Zalakarosi Fürdő gyógyító érintései, a zalai táj lenyűgöző látványa, a helyi gasztronómia élménnyel teli ízei mellett, itt még valóban hallhatjuk a csend hangját és érezhetjük a levegő illatát.

Idén az élmények között a sport és az egészség különösen fókuszba kerülnek, hiszen Zalakaros olyan egyedülálló kampányokkal indította az évet, mint a Csak Egy Pillanat! és a Go Bike kezdeményezések. Utóbbi integrált bringás kampány keretében kedvezményes belépőt kínálnak az ország első kerékpárosbarát fürdőjébe, a tourinform irodában igényelhető Go Bike Ticket-ekkel, de szállásfoglalásukhoz is tölthetnek le GO BIKE utalványt azok, akik az akcióban résztvevő szálláshelyek valamelyikében foglalnak. Mindezek mellett idén 0. nappal és Szabadics Ride Warm-up partyval is bővül a Mapei Tour de Zalakaros, amely mára az ország egyik kedvenc kerékpárversenyévé nőtte ki magát, a fergeteges hangulatról a New Level Empire gondoskodik. Ha valakinek mindez még nem lenne elegendő kerékpáros életérzésből, jó hírünk van, Zalakaros keresi Magyarország első bikefood ételét! – tudta meg a zaol.hu.

Receptverseny kiírása és részletei: itt.

A Zalakaros Go Bike kampány mellett elindították a Csak Egy Pillanat! elnevezésű, Európában is egyedülálló kezdeményezést is, amelynek lényege, hogy mind a Zalakarosi Fürdő vendégei, mind a városi rendezvények résztvevői számára díjmentes vércukorszint-méréseket szerveznek. Bő egy évtized alatt a kétszeresére nőtt hazánkban a cukorbetegek száma, a statisztikai adatok szerint már eléri az egymillió főt. Zalakaroson, egyedülálló módon ezért is szeretnék felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára a díjmentes vércukormérésekkel.

A „Csak Egy Pillanat!” program első állomásként a Zalakarosi Fürdőbe komplex, vagy „Go Bike” belépőt váltó vendégek mérethetik meg vércukorszintjüket térítésmentesen. A szolgáltatás márciustól, hétfőtől-csütörtökig érhető el a fürdő fogadó épületében található elsősegély ponton, ahol a szolgálatot teljesítő mentőtisztek várják szeretettel a vendégeket. A kezdeményezés mellé állt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki részt vett a program sajtótájékoztatóján, és természetesen alávetette magát egy vércukorszint mérésnek a város vezetőivel együtt.

Az ingyenes vércukorméréseket Zalakaros város támogatásával, a SynMed csoport által biztosított eszközökkel végzik. A mérések tájékoztató jellegű adatokat adnak, és akinek eltérnek az értékei a kívánatostól, azt orvoshoz irányítják a vizsgálatot végző szakemberek.

Külön érdemes megemlíteni, hogy a városmarketing példás módon vonja be a helyben élőket is a preventív programokba, hiszen a Go Bike program a zalakarosi általános iskola diákjai számára szervezett szemléletformáló túrákkal folytatódik, ahol mind a résztvevő diákok, mind szüleik számára biztosítják a díjmentes vércukorszint mérést a Kerékpáros Centrumban.

Ráadásként, aki minimum két bringás túrán részt vesz, akár egy nagy értékű kerékpárt is nyerhet.

További információk: itt.

Zalakaros tehát három generációs, négy évszakos fürdője mellett már tökéletes aktív turisztikai célpont is, legyen szó tematikus aktív programokról, kirándulásokról, kerékpározásról a Kis-Balaton páratlan természeti környezetében. Aki pedig egy kis adrenalin löketre vágyik, annak ajánljuk a Zalakarosi Fürdő Adrenalin csúszdaparkját, vagy Zalakaros szomszédságában, a Zobori Élménypark Balatoni Hullámvasútját, amely hazánk egyetlen hullámvasútja.