Napsütés után szelet hoz a hidegfront (Időkép.hu)

Változékony lesz az idő a hétvégén. A sok napsütés után helyenként egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Egy érkező hidegfronttal szeles idő érkezik a Balatonhoz is – az Időkép előrejelzése szerint.

 

Szombaton egy hidegfront érkezik kevés csapadékkal. Eleinte északon eshet, de hamar naposra fordul az idő. Délután elvétve, de főként délen, délnyugaton várhatók záporok, zivatarok. A front mögött többfelé erős, északnyugaton és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 25-32 fok várható.

Vasárnap túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Északkeleten növekedhet meg a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 7-15, délután 23-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt. Napközben többnyire száraz idő várható. A szél csak helyenként élénkülhet meg. Hajnalban 6-17, napközben 24-30 fok közötti maximumokra készülhetünk, nyugaton és délen lesz melegebb.

Keddre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és a középső tájakon, reggel a Dunától keletre fordulhat zápor, zivatar. Napközben több órára kisüt a nap, de elszórt záporok, zivatarok még kialakulhatnak. Több helyen élénk, néhol erős lesz a délies szél. Délután 23-31 fok valószínű. Szerdán kevesebb csapadék, több napsütés, meleg idő várható – írja az Időkép.